Izvrsna kakvoća mora u Hrvatskoj

Bez autora
Jun 26 2011

Treće ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora na plažama Jadrana pokazalo je da je na više od 98 posto plaža more bilo izvrsne kakvoće. Ni na jednoj nije ocijenjeno nezadovoljavajućim za kupanje. Ispitivanja su provedena od 13. do 21. lipnja na 701 mjestu. Na 690 točaka (98,4 posto) more je bilo izvrsne kakvoće, na sedam dobre, a na četiri točke ocijenjeno je zadovoljavajućim za kupanje, navodi Ministarstvo. Dodaje da granične vrijednosti propisane Uredbom o kakvoći mora za kupanje nisu prijeđene te more ni na jednome mjestu nije ocijenjeno nezadovoljavajućim za kupanje. Ispitivanje kakvoće mora na plažama u RH provodi se u skladu s Uredbom o kakvoći mora za kupanje, koja je prilagođena međunarodnim normama i pravnoj stečevini EU-a, od sredine svibnja do kraja rujna svakih petnaest dana, deset puta tijekom sezone kupanja.

Izvrsna kakvoća mora u HrvatskojTreće ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora na plažama Jadrana pokazalo je da je na više od 98 posto plaža more bilo izvrsne kakvoće.

Ni na jednoj nije ocijenjeno nezadovoljavajućim za kupanje, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Ispitivanja su provedena od 13. do 21. lipnja na 701 mjestu.

Na 690 točaka (98,4 posto) more je bilo izvrsne kakvoće, na sedam dobre, a na četiri točke ocijenjeno je zadovoljavajućim za kupanje, navodi Ministarstvo. Dodaje da granične vrijednosti propisane Uredbom o kakvoći mora za kupanje nisu prijeđene te more ni na jednome mjestu nije ocijenjeno nezadovoljavajućim za kupanje.

Ispitivanje kakvoće mora na plažama u RH provodi se u skladu s Uredbom o kakvoći mora za kupanje, koja je prilagođena međunarodnim normama i pravnoj stečevini EU-a, od sredine svibnja do kraja rujna svakih petnaest dana, deset puta tijekom sezone kupanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik